Hacuçlu Cevizli Meze


 

A vitamini deposu havuç ile E vitamini zengini cevizin birleşimiyle oluşan

bu meze kolay ve çabuk yapımı i ile hem besleyici bir takviye hem de lezzetiyle

davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır.

 

Malzemeler:

 

6-7 adet orta boy havuç
500gr süzme yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Süslemek için
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz ya da pul biber
Yapılışı:
Havuçlarımızı soyup rendeleyelim, rendelediğimiz havuçları sıvı yağ eklediğimiz
tavamızda yumuşayıncaya kadar pişirip, indirmemize 4-5 dakika kala ince
çekilmiş cevizlerimizi ve tuzumuzu da  ilave
edip altını kapatalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.
Derin bir karıştırma kabına yoğurdumuzu alalım, üzerine mayonezimizi ve ince
ince kıydığımız yada havanda dövdüğümüz sarımsaklarımızı ilave ederek
karıştıralım. Soğumuş olan havuçlarımızı yoğurdumuza ila ederek son bir kez
karıştırdıktan sonra servis kabımıza alalım..
Üzerini süslemek için yine küçük bir tavada sıvıyağımızı kızdıralım, kızan
yağımıza biberimizi ve iri kıyım cevizlerimizi de ilave edip hafif renk alana
kadar kavuralım.
Bu karışımı bir kaşık yardımıyla  ile istediğimiz şekilde servis kabımızdaki mezemizin üzerine ilave edelim
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: