Haydari


Yıllardır değişik mekanlarda sıkça yememe rağmen ilk kez
yapmayı denediğim ,meze denilince ilk akla gelen isimlerden olan HAYDARİ yiyenler
tarafından oldukça beğeni topladı…

Malzemeler:

750gr süzme yoğurt
150gr Labne peyniri
1 büyük demet dereotu
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane (ya da çeyrek demetince kıyılmış taze nane)
Tuz
Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabına yoğurdumuzu ve labne peynirimizi alalım, üzerine sırasıyla,
ince ince kıydığımız dereotlarını, havanda dövdüğümüz (yada ince kıydığımız) sarımsaklarımızı,
nanemizi, tuzumuzu ve zeytinyağımızı ilave edip karıştıralım. Karışımızı servis
kabımıza alıp üzerini dereotu ve nane ile süsleyelim ve buzdolabında bir süre
bekletelim.

Ben renk açısından kontrast oluşturması için süsleme yaparken pul biberde
kullandım….

Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: