Fındık Kurabiye


 Çay saatlerinin vazgeçilmezidir kurabiyeler. Birde ev yapımı
tazecik olursa yemeye doyamayız değil mi? Sade çay saatleri mi; gün içinde
içilen harika bir kahvenin yanında ağzımızı tatlandırmak için mükemmel
fırsat…
Pişirdiğiniz kurabiyeleri vakumlu kaplarda saklayarak uzun süre
tazeliğini muhafaza ettirebilir, bir kahve içmeye gelen misafirlerinize nefis
bir sürpriz hazırlayabilirsiniz…
Malzemeler:
125 gr.(yarım paket) tereyağı veya margarin (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
3-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ya da blender dan geçirilmiş fındık
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve pudra şekerimizi yoğurma
kabımıza alıp kabarana kadar çırpalım (mikser kullanmak size zamandan ve
enerjiden tasarruf sağlar) .
Yumurtamızı da bu karışıma ilave edip çırpmaya devam edelim.
Üzerine yavaş yavaş kabarma tozu ve unu da ilave edip güzelce yoğuralım,
fındıklarımıza da ilave edip çok katı olmayacak bir hamur elde edelim.
Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz ya
da yağladığımız tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 180C fırında altı pişip üzeri  çok hafif kızarana kadar pişirelim..
İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri
ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: