Elmalı Tart



En güçlü antioksidanlardan biri olan C vitamininden oldukça zengin aynı zamanda B1, B2, PP, B5, B9, Provitamin A (karoten) ve E vitamini içeren Elma ülkemizde bolca üretilen ayrıca fiyatlarıyla da diğer meyvelere göre ulaşılması daha kolay bir meyve. Birçok hastalığın tedavisine yardımcı, Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında, gerek yemekler ve salatalarda sirkesini, tatlılarda da bizzat kendisini severek ve sıkça kullanıyoruz. Dünyanın en iyi üçlüleri sıralaması yapılsa sanırım Elma-tarçın-ceviz üçlüsü en üst sıralarda yer alır benim için. Hal böyle olunca bende sevdiğim tatlardan biri olan Elmalı Tartı sık sık yapmaya çalışıyorum… Yiyenlerin çok sevdiği Elmalı Tartı ilk olarak deneyenlerde en az benim kadar sevecekler.

 

MALZEMELER

 

Hamuru için:
1 bardak pudra şekeri
1 yumurta (oda sıcaklığında)
yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
1 limonun sadece kabuğu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 avuç ceviz (toz haline getirilmiş)
Alabildiği kadar un

İç Harcı için:

5 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuç ceviz (dişe gelir olarak dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Öncelikle elmalarımızı soyup, rendeleyip bir tavaya alalım üzerine şekeri ve üzümleri de ilave edip orta ateşte suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim indirmemizde 5 dakika kala cevizi ve tarçını ilave edip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Hamurumuzu hazırlamak için toz ceviz hariç tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alıp azar azar un ilave edip yoğurarak poğaça hamurundan daha sert bir hamur elde edelim; hamurumuza ceviz tozumuzu da ilave ederek yoğurmaya devam edelim. İyice yoğurduğumuz hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bir parçayı koparıp difrize atalım.

Kalan hamurumuzu, yağlayıp hafifçe unladığımız tart kabımıza ya da herhangi uygun formda bir fırın kabının ortasına yerleştirip, merkezden kenarlara doğru elimizle açarak tüm kabımızı hamurla eşit bir şekilde kaplayalım. Kenarda soğumaya bıraktığımız elmalı harcımızı da yaydığımız hamurumuzun üzerine eşit şekilde yayarak ilave edelim.

Difrizde sertleşen hamurumuzu bir rende yardımı ile tüm elmaların üzerini örtecek şekilde rendeleyelim 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…

2 Yorum to “Elmalı Tart”

  1. oooh, afiyet olsun. bayilirim elmali tarta🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: