Limonlu Kek


Uzun süredir evimde üstelik tam da delikızın mutfağının göbeğinde yapılan tadilat nedeniyle değil yeni denemeler yapmak bir yumurta kıracak ortam olmadı. Her şey ama herşey değişti bu çileli günlerin özetini yakın zamanda güncede paylaşacağım ama bundan önce yeni fırınımla yapmış olduğum ilk denmeyi sıcağı sıcağına paylaşayım dedim. Şimdiden afiyet olsun…

 

 

Malzemeler:
240 gr margarin ….(oda sıcaklığında)

2,5 su bardağı şeker

1 limonun kabuğunun rendesi

1 su bardağı süt

1 limonun suyu

3,5 su bardağı un

1,5 çay kaşığı kabartma tozu

üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi

 

Yapılışı:

Margarini, yumurta ve şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpalım,üzerine sütü, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini  ekleyip 2 dakika daha çırpalım; bir başka kaba eleyerek döktümüz unumuzu ve kabartma tozumuzu alalım, üzerine önceden hazırladığımız karışımımızı azar azar ilave ederek çırpalım. Kek kalıbımızı önce margarinle yağlayıp daha sonra içine hafifçe un serpelim. Karışımımızı kalıbımıza boşaltıp 170 derece fırında 40-45 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra tercihen  üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis yapalım.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: